Oplossingen voor warm water

De productie van sanitair warm water gebeurt in heel wat gevallen nog door middel van een klassieke elektrische boiler of via een gasinstallatie. Er bestaan vandaag echter ook energiezuinige oplossingen die gebruik maken van de warmtepomptechnologie of de zon als bron van energie.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler is één van de goedkoopste en makkelijkst te installeren oplossingen voor de productie van warm water. Er is namelijk enkel een elektriciteitsaansluiting nodig, waardoor de elektrische boiler nagenoeg overal geplaatst kan worden.

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een ideaal alternatief voor een elektrische boiler. Deze gebruikt 2 tot 3 keer minder energie dan een elektrische boiler en is ook relatief eenvoudig te installeren. Warmte wordt uit de ventilatielucht of omgevingslucht van de woning onttrokken en vervolgens gebruikt om het water te verwarmen.

Zonneboiler

Een zonneboiler haalt de energie voor het verwarmen van het sanitair water uit de zon, door middel van zonnecollectoren op het dak. In deze zonnecollectoren zit een speciale vloeistof die de warmte van de zon absorbeert en laat circuleren in de zonneboiler.

Select the type of virtual application center