Ventilatie

Woningventilatie: we kunnen er niet meer omheen

Doordat de bouwstijl bij woningen de laatste jaren steeds compacter wordt, is de nood aan woningventilatie sterk gegroeid. De lucht rondom ons wordt continu vervuild.

Dit is enerzijds te wijten aan onszelf (zweten en ademen), maar ook aan onze bezigheden (koken, roken, douchen, hobby’s, enz.). Bijkomend moeten we er ook rekening mee houden dat de lucht ook door de woning zelf vervuild wordt door detergenten, verven van meubelen, radon en vluchtige organische stoffen.

Wanneer er in een sterk geïsoleerde woning geen ventilatie aanwezig is, heerst er al snel een muffe en sterk vervuilde binnenlucht. Hierdoor ontwikkelen er zich virussen, bacteriën, stofmijten, schimmels en hangt er een lucht met een te hoge concentratie CO² in de woning. Dit kan resulteren in allerlei ongemakken zoals hoofdpijn, een droge keel, gebrek aan concentratie, vermoeidheid, enz.

Helpen open ramen voor een goede ventilatie?

Het af en toe openen van de ramen is natuurlijk geen oplossing op lange termijn. De verluchting is slechts tijdelijk en ongecontroleerd met veel energieverlies tot gevolg. Daarbovenop wordt de kans op inbraken, geluidsoverlast en vervelende insecten groter.

Om die reden is het noodzakelijk om continu gecontroleerd te ventileren zodat er in een gezond binnenklimaat geleefd wordt met een minimum aan energieverlies.

Select the type of virtual application center